29 Mart 2024 Cuma

ARAS: MANDALİNA BAHÇELERİ TURİZME KAZANDIRILACAK

BHM
21.06.2019 13:10
ARAS: MANDALİNA BAHÇELERİ TURİZME KAZANDIRILACAK
BODRUM Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bitez Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (BİTAV) üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Aras, Bitez'de belediyeye ait bir mandalina bahçesini 'model' olarak tasarlayıp, eko-turizme kazandıracaklarını söyledi.
Bitez Mahallesi'nde BİTAV binasında gerçekleşen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye başkan yardımcıları Turgay Kaya ile Ummahan Yurt, Bitez Mahalle Muhtarı Seda Özgüçlü, BİTAV Başkanı Mustafa Mengü, Büyükşehir Yasası'yla belde statüsünü yitiren Bitez'in eski Belediye Başkanı İbrahim Çömez, dernek eski başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda Bitez'in eksikleri, süren çalışmalar ve gelecekte planlanan projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. BİTAV Başkanı Mustafa Mengü, Başkan Aras'a dernek olarak Bitez'de hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında bilgi verdi. Bitez'de dere ıslahı ve azmaklar konusunda yaşadıkları sıkıntılara değinen Mengü, denize döküldükleri yerler nedeniyle 6 azmağın kaybolmak üzere olduğunu kaydetti.
 
MANDALİNA BAHÇELERİ TURİSTİK OLACAK
 
Buluşmanın ardından Bitez'de inceleme gezisi yapan Başkan Aras, belediyeye ait mülkleri dolaştı. Bodrum Belediyesi'ne ait bir mandalina bahçesini gezen Aras, "Mandalina bahçeleri, Bodrum'un bir zamanlar geçim kaynağıydı. Ancak betona teslim olmaya başladı. Bizim bu gelişimin önüne geçmemiz ve bu bahçeleri korumamız gerekiyor. Belediye olarak bununla mücadele edeceğiz. Belediyeye ait bir bahçeyi model olarak rehabilite ederek turizme kazandıracağız. Hatta burada üretilen mandalinalardan gelir elde ederek, üreticimizi de cesaretlendireceğiz. Bodrum'un mandalina, zeytin ve narenciye ürünlerini eko-turizm kaynağı olarak görüyoruz. Bu şekilde değerlendireceğiz" dedi.
 
Aras daha sonra Bitez'deki taştan yapılmış bir kilise binasını dolaştı. Aras, "Bodrum'un değerlerinin yok olmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com