27 Temmuz 2024 Cumartesi

Amerika’da iki kız çocuğu, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için çay ve kurabiye satarak bağış topladı

BHM
14.02.2023 22:06
Amerika’da iki kız çocuğu, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için çay ve kurabiye satarak bağış topladı
ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles şehri Topanga kasabasında yaşayan 7 yaşındaki Josie Kimmel ve Georgie Swanson adında iki kız çocuğu arkadaş, Türkiye’de meydana gelen ve komşusu Suriye’de de büyük yıkıma yol açarak tüm dünyayı sarsan deprem felaketinin ardından anneleri ile hazırladıkları çay ve kurabiyeleri satarak depremzedeler yararına bağış topladı.

Türkiye ve Suriye’de etkili olan deprem felaketini duyan Amerikalı Kate Kimmel ve Frederika Swanson öncülüğünde kızları Josie Kimmel ve Georgie Swanson, küçük de olsa yardım çabalarına bir katkı sunabilmek için yaptıkları çay ve kurabiyeleri, Los Angeles yakınlarındaki Topanga kasabasında 11 Şubat Pazar günü kurdukları stantta satışa sundu. Öncesinde ise anneleri çocuklarının bağış kampanyasını bir afiş hazırlayarak sosyal medyada paylaştı. 

Toplanan bağışların, Güney Kaliforniya Amerikan Yerlileri Burs Fonu ile Türkiye ve Suriye Deprem Yardımı Kampanyasına bağışlanacağı belirtildi. 

7 yaşındaki küçük kız çocuklarının yardım çabaları, bölge halkından ilgi görürken Amerikan itfaiye ekipleri de çay ve kurabiyelerden satın alarak depremzedelere destek oldu.

İki küçük arkadaş, Josie ve Georgia, dünyayı sarsan felaketten dolayı üzgün olduklarını ve ufak da olsa ellerinden geldiğince depremden etkilenen çocuk ve ailelere destek olmak istediklerini söylediler. 

6 Şubat 2023’te Türkiye’de Kahramanmaraş ili merkezli ilki sabah 04.00 civarı 7.7, ikincisi ise öğle saatlerinde 7,6 şiddetinde aynı gün meydana gelen depremler, yüz yılın faciası diye kayıtlara geçti. Türkiye’de 10 ilde etkili olan Almanya büyüklüğünde bir kara parçasının etkilendiğinde depremde hayatını kaybedenlerin sayısı, resmi kayıtlara göre 40 bine yaklaşırken, reelde ise bu sayının 100 binleri bulabileceği tahmin ediliyor. Suriye’de ise can kaybının resmi kayıtlarda 5 bine yaklaştığı öğrenildi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com