20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylar açıklandı! Bodrum’un 3 milletvekili adayı var

BHM
09.04.2023 20:16
Adaylar açıklandı! Bodrum’un 3 milletvekili adayı var
Partiler, 14 Mayıs seçimlerinde belirledikleri milletvekili adaylarını açıkladı. Listeler YSK’ya teslim edildi. Muğla’nın Bodrum ilçesinden ise üç isim Muğla milletvekilli Adayı oldu. CHP’de Bodrumlu Süreyya Öneş Derici üçüncü sırada, İyi Parti’de Mehmet Tosun üçüncü sırada, Türkiye İşçi Partisi’nde ise ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ birinci sırada Bodrum’dan Muğla Milletvekili Adayı oldu.

CHP’nin merakla beklenen Muğla Milletvekili adayları belli oldu: 
Bodrumlu Süreyya Öneş Derici üçüncü sırada yer buldu. Yedi kişilik aday listesinde sadece bir Bodrumlu isim yer buldu. 

İlk sırada Avukat Cumhur Uzun, ikinci sırada Avukat Gizem Özcan yer aldı. Her iki isimde Menteşe ilçesinden. Üçüncü sıra Bodrumlu Süreyya Öneş Derici’nin olurken dördüncü sırada Gelecek Partisi’nden Selçuk Özdağ, beşinci sırada Mehmet Demir, altıncı sırada Fatma Gebeş Çimen, yedinci sırada Salih Nazmi Büyükdöğerlioğlu yer aldı. 

Mustafa Saruhan, Remzi Kazmaz, Halil Karahan, Ümit Baltutan, Kerim Cangır gibi Bodrumlu iddialı isimler aday listesinde yer bulamadı.

Süreyya Öneş Dericiaday adaylığı sırasında yaptığı açıklamada; “Bodrumlu bir anne babanın çocuğu olarak 1972'de Ankara'da doğdum. Babamın memuriyeti sebebiyle ilkokul, ortaokul ve liseyi ülkenin çeşitli illerinde tamamladım.  1990 senesinde girdiğim Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirmemi müteakip memuriyete başladım.  25 yıl kamuda görev yaptıktan sonra 2020'de emekli olarak memleketim Bodrum'a yerleştim. Ülkemizin demokratik, laik ve aydınlık yarınlarina katkıda bulunmak, Bodrum ve Muğla'yı mecliste en iyi şekilde temsil etmek üzere partim CHP'den milletvekili aday adayı oldum” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti’nin Muğla Milletvekili adayları ise şu isimlerden oluştu;

1-Metin Ergun,

2. Behçet Saatcı

3-Mehmet Tosun

4. Gülgün Çolakoğlu

5. Ayfer İlhan Öçer

6. Tulgay Hasar

7. Ömer Kaya

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 14 Mayıs'taki genel seçim için vekil aday listesini belirledi. Türkiye İşçi Partisi'nin YSK'ya teslim ettiği milletvekili tam aday listesi açıklandı. Muğla Bodrum’dan ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ 1. Sıra Milletvekili Adayı gösterildi.

Türkiye İşçi Partisi'nin YSK'ya teslim ettiği Muğla milletvekili aday listesi:

  1. Mehmet Aslantuğ 
  2. Neşe Tuncer Güngüt 
  3. Osman Gülgün 
  4. Mehmet Yapıcı
  5. Yağmur Özgür Güven 
  6. Füsun Ünlüsoy 
  7. Neşet Karadağ

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com