20 Mayıs 2024 Pazartesi

‘6’lı Masa’yı devirmem, ihanet etmem’ dediği halde masayı deviren Meral Akşener’i destekleyen Tosun ve Saatçi’ye sert tepki!

BHM
03.03.2023 23:14
‘6’lı Masa’yı devirmem, ihanet etmem’ dediği halde masayı deviren Meral Akşener’i destekleyen Tosun ve Saatçi’ye sert tepki!
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun ile İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Behçet Saatçi’nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e desteğine her iki siyasetçinin takipçilerinden sosyal medyada sert tepki geldi. Akşener’in 6’lı masadan kalkmasını destekleyen siyasetçilerin bu tavrına tepki yağdı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, “Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız. Biz inanıyoruz ki milletimizle birlikte bu sandıkta tarih yazacağız.” dedi. İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Behçet Saatçi ise, “Sayın genel başkanım gittiği yere kadar peşindeyiz… Sefer bizden zafer Allah’tan” açıklamasını yaptı.

Bilindiği gibi bugün 6'lı masada cumhurbaşkanı adayı krizi aşılamadı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masanın 12'nci toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini önerdi.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından İYİ Parti Lideri Akşener, canlı yayında bir açıklama yaparak, “Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi. Bu aşamada 6'lı masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı. Buna boyun eğmeyiz.” diye konuştu. İmamoğlu ve Yavaş’a da “Millet sizi göreve çağırıyor." diye seslendi.

İYİ Partili Yöneticiler Mehmet Tosun ve Behçet Saatçi’nin liderleri Akşener’i destekleyen sosyal medya paylaşımları, kısa sürede sert tepki ve yorumlara neden oldu.

Yorumlarda takipçiler şu ifadelerde bulundu:

“Ne tarih yazması Allah aşkına? Hayatın hatasını yaptı. Sonu baraj altı ve meclis dışında kalmak olacak. Hepimizi hayal kırıklığına uğrattı. Böyle tutarsızlık olmaz olsun. O yok Meral hanıma bundan böyle.”

“Sandığa gömüldün şimdi”

“Bir daha iyi partiye oy vermeyecem, hiç yakışmadı, açıklamaları da çok ağırdı”

“3 Mart 2023 kaybedenleri Meral Akşener ve Ali Koç; ikisi de iyi idi biri masayı yıktı diğeri yıkamadı”

“Bu yapılmamalıydı yanlış oldu hoş olmadı etik değil”

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını ben de istemiyorum. Ancak mesele Kılıçdaroğlu’nun adaylığı değil. Her şeyin bir adabı vardı.  Masadan kalkmanın da! Akşener masadan kalkmadı, tekme attı resmen. Kılıçdaroğlu’nun ağzından bir kere Meral hanım hakkında bir saygısız suçlayıcı söz gördünüz mü? Peki bugün Meral hanımın sergilediği tavır ve sözler ne öyle? Peki soruyorum bu sert ve saygısız suçlayıcı tavırlarıyla seçim Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasında geçerse İyi Parti seçmeni kime oy verir düşünün bakalım ayrıca siz kimsiniz ki başka bir partinin iki belediye başkanı göreve davet ediyorsunuz? Bu resmen CHP’yi bölmek demektir. Mansur ve Ekrem, Kılıçdaroğlu’nun yanında. Bunu bilmesine rağmen bu tavır ne ve eğer Meral hanım iyi niyetliyse kendisi neden aday olmadı? O zaman saygılı şekilde nazikçe çıkıp ben aday olacağım, ilk turda Kılıçdaroğlu ile birlikte ikinci tura kim kalırsa birbirini destekleyecek deseydi ben size söyleyeyim: Erdoğan gayet güzel şekilde Meral hanımı yanına çekmiş. Seçimlerde görüşürüz. İyi Parti %5 alırsa Meral hanım öpsün başına koysun :) kendisi kaybetti.”

“Keşke böyle olmasaydı yazıklar olsun”

“Kendi adına kötü bir tarih yazdı maalesef başta oturmayacaktım on sene oldu acaba merak ediyorum”

“İstifalar gelmeye başladı”

“Bu hiç etik olmadı var olma sebebini unuttu ya Meral Hanım”

“Başkanım maalesef tarih olacaksınız bugün itibari ile eşim Hatice Astaroğlu partimizden istifa edecektir bu arada size saygım ve sevgim sonsuz teşekkür ederim”

“Halk kimsenin umurunda değil bunu bir kez daha anladım. Egolar”

“Meral Hanım hem kendini hem partisini bitirdi yazık dik duruşuyla çok sevmiştim”

“Çok çok kızdım konuşmasına çok üzüldüm bir kadın olarak birlik zamanı derken olmadı olamaz oyum sayın Kılıçdaroğlu’na”

“Yazık oldu ağlaya ağlaya verilen vekillere yazık oluyor”

“Sayın Mehmet Bey tüm emekler boşa gitti milletvekili transferini unuttu

Umarım tarih olmazsınız”

“Kusura bakma başkanım yorum yapmazsam çatlayacağım. İyi Parti de bitmiştir.”

“Dün ıslak imza veriyor bugün ortaklıktan ayrılıyor pardon ama bu ne demek”

“Siyasi intihar tam da budur daha şimdiden tarih oldu milletin umutlarıyla oynadı milletimiz bunu unutmayacaktır”

“Bu kadar döneklik olmaz ya Meral Hanım CHP olmasaydı sen bu sahneleri zor gördün çok yazık yakışmadı hele ki insanlar deprem yüzünden kan ağlarken insanların umutlarını sattın”

“Yazık bu ülkede bu kadar acı varken bu kadar bütün olmayı birlikte mücadele etmeye ihtiyaç varken milli akşamlar hiç yakışmadı çok yazık”

“Akşener siyasi intihar etti barajı aşarsa şaşırırım”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com