20 Nisan 2024 Cumartesi

500 sporcu katılıyor

BHM
11.04.2014 18:33
500 sporcu katılıyor
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Voleybol Şampiyonası'na yaklaşık 500 sporcu katılıyor Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kızılbuğa: "Son zamanlarda engellilere yönelik atılan adımlarla daha iyi noktalara geldik"

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca düzenlenen Özel SporcularTürkiye Voleybol Şampiyonası'nın ilk maçları yapıldı.

Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediye Başkanlığı, Bodrum Vosvos Dayanışma Derneği ve Bodrum-Yahşi Özel Sporcular Kulübü Derneği desteğiyle düzenlenen şampiyonaya, 50 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı. Sporcular, şampiyonada kupa sahibi olmak için ter döktü.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Kızılbuğa, muhabirlere yaptığı açıklamada, sporcuların seviyelerinin belirlenmesinin ardından şampiyona maçlarına başlandığını bildirdi. Kızılbuğa, sporcuların maçlar için 3 gruba ayrıldığını, A grubunda 12, B grubunda 10,  C grubunda 22 takımın bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'de engellilerin son 12-13 yıldır konuşulduğuna değinen Kızılbuğa, "Devlet dairelerinde, okullarda, toplu taşıma araçlarında engelliler kendilerini gösterince, kurumlar kendilerini engellilere göre konumlandırmak zorunda kaldı. Son zamanlarda engellilere yönelik atılan adımlarla daha iyi noktalara geldik" diye konuştu.

Kızılbuğa engelliler için kurulan takımların okullarla sınırlı kalmamasını istedi. Derneklerin bu takımları sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Kızılbuğa, engelli takımlarının altyapısının güçlendirilmesi ihtiyacına da işaret etti.

Şampiyona, 14 Nisan'da sona erecek

AA

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com