28 Mart 2024 Perşembe

4. KARAOVA BAĞBOZUMU ŞENLİĞİ YARIN BAŞLIYOR

BHM
30.08.2018 13:34
4. KARAOVA BAĞBOZUMU ŞENLİĞİ YARIN BAŞLIYOR
Bu sene 4. düzenlenen Karaova Bağbozumu Şenlikleri, “Karaova’da Düğün Var” temasıyla 31 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi renkli etkinliklere, söyleşi, yarışma ve gösterilere sahne olacak şenlikler öncesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Karaova Derneği Başkanı ve belediye meclis üyesi Ali Öztürk, Karaova Mahalle Muhtarı Mehmet Karan, Mumcular Mahalle Muhtarı Muhammet Karademir ve Mazı Mahalle Muhtarı Sedat Furma katıldı. 

Toplantıda konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'un kültürel zenginliklerinin bir göstergesi olan Karaova Şenliklerinde özellikle düğün temasını işleyeceklerini söyledi.
 
Festivalin, Bodrum'un örf ve adetleri ile kültürünü ortaya koyan bir etkinlik olduğuna dikkati çeken Kocadon, "Bodrum'un tek eğlence kaynağı olan düğünlerimiz, geçmişimizde bizim için çok önemliydi. Her düğün panayır havasında olurdu ve bu düğünlerimiz, kendi örf ve adetlerimize, kültürümüze göre yapılan düğünlerimizdi." dedi.
 
Geleneklerin önemine dikkati çeken Kocadon, şöyle konuştu:
 
"Bodrum'un zor günlerini yaşayan son yaş grubuyuz. Bunları görerek, yaşayarak geldik ve bizden sonraki nesillere de aktarmanın, bunları yaşatmanın, bizim en büyük görevimiz olduğunu düşünüyorum. Özellikle Karaova festivalimizin bu seneki temasının köy düğünleri olması, gerçekten çok güzel."
 
Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Öztürk de şenlik programı hakkında bilgiler vererek; "Bölge halkının atalarından miras kalan topraklarına sahip çıkması, tarıma dayalı ev pansiyonculuğunun geliştirilmesi ve farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyen insanlarımıza ulaşılması Karaova'nın başlıca hedeflerindendir." diye konuştu.
 
Kortej yürüyüşü ile başlayacak şenlikler kapsamında, çeşitli akademisyenlerce sunumlar yapılacak, Karaova'nın düğün yemekleri tanıtılacak ve temel devran gösterisi düzenlenecek.

 

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com