19 Nisan 2024 Cuma

4 BİN AĞAÇ KESİLECEK NEREDESİNİZ

BHM
16.05.2016 08:27
4 BİN AĞAÇ KESİLECEK NEREDESİNİZ
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık düzenli depolama tesisi yapacağı Bodrum'un Sazköy ve Pınarlıbelen mahallelerinde yaşayanlar, proje nedeniyle çok sayıda çam ağacının kesileceğini söyleyerek eylem yaptı.

Mahallelilere AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve partililerde destek verdi. Milletvekili Öztürk ve köylüler yağmur altında ağaçlara sarılarak tepkilerini dile getirdi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum'un Akdam Mevkii'ndeki 100 hektarlık alan üzerine yapılması planlanan katı atık düzenli depolama tesisi, Sazköy ve Pınarlıbelen sakinleri bir kez daha toplandı. Tesisin yapılacağı arazide toplanan gruba, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve partililerde destek verdi. Ağaçların kesileceği, doğa ve çevre kirliliğinin oluşacağını iddia eden yaklaşık 100 kişi, tesisin bu bölgeye yapılmasını istemediklerini belirterek, yağmura rağmen seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı. 

 

Bölgede 4 bine yakın ağacın kesileceğini belirten Milletvekili Nihat Öztürk, "Burada bir vahşi depolama tesisi yapılıyor. 100 hektarlık bir alan ve 4 bin adet ağaç kesilecek. 1 ağaç kesileceği için ortalığı velveleye verenler, Artvin'deki köylümüz köylü de, Muğla'daki köylümüz köylü değil mi? Artvin'deki vatandaşlarımızın doğal ortamlara yaşam hakkı hakta, buradaki vatandaşımızın hakkı yok mu? Buradan tüm sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Her konuda eylem kararı alan ama 1 aydan bu yana tek kelime etmeyen çevreci dernekleri ben buraya davet ediyorum. Lütfen gelsinler ve bu vatandaşlarımızın çilesini mağduriyetini yerinde tespit etsinler. Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyorum. Bu tesisi yapacak Muğla'da çok yerimiz var. Burada depolayacaksınız sonra ne yapacaksınız. Bertaraf tesis yok. Çözüm üretmek, köylümüzün mağduriyetini hep birlikte giderelim" dedi. Açıklamaların ardından vatandaşlar, kesileceği iddia edilen ağaçlara sarılarak protesto etti. Eylem sırasında jandarma ekipleri de bölgede önlem aldı.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com