29 Mart 2024 Cuma

3. ULUSLARARASI SANAT SEMPOZYUMU BAŞLADI

BHM
03.10.2019 17:04
3. ULUSLARARASI SANAT SEMPOZYUMU BAŞLADI
Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen 3. Uluslararası Sanat Sempozyumu bugün başladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bu yıl 3.sü düzenlenen Uluslararası Sanat Sempozyumu "Her Yer, Her Şey ve Sonrası" teması ile gerçekleşiyor. 

_"Her Yer, Her Şey ve Sonrası"

Özellikle postmodern tartışmaların başladığı 1960'lı yıllarla birlikte yoğunluk kazanmış olan “Her yer sanat ortamı olabilir, her şey sanat nesnesi olabilir” anlayışı,  20. yüzyılın belirgin sanat anlayışını ve hakim olan değişimi özetler niteliktedir. 70'ler ve sonrasında, sanatın sonu, sonundan sonrası, anti-sanat, siyasallaşma ve kültürel meselelerle birlikte sanat, biçim ve estetikten uzak bir alanda güçlenmiştir. 2000’li yıllara gelindiğinde ise  her yerin ve her şeyin sanat olabileceği düşüncesi yeni bir söylem olma özelliğini yitirmiştir, Geçtiğimiz on yılın hakim dili olarak tanımlanabilecek dijital dönem bir yandan devam ederken diğer yandan yeniden doğaya sığınma, beden ve varlık konularına dönüş yaşanmaya başlamıştır.

Güncel sanatla ilgili tartışmaların bile geçmişte kaldığı günümüz sanatında  her ne kadar şu an olup biten dinamikleri anlamak için zaman geçmesi gerekse de bu sempozyum, sanatın geldiği son noktada hakim olan eğilimleri tartışmakta ve yorumlamaktadır. _

Güzel Sanatlar Fakültesi içerisindeki Şükran-Rauf Nasuhoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyum, müzik dinletisi ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Turgut:

“Gerçekten şunu çok iyi anlıyoruz ki; sanat eğitimi ve eğitim dört duvar arasında yapılan bir şey değildir. Bunu da 2015 yılında bütün hocalarımızla fark ettiğimizde biz burada uluslararası etkinlikler, uluslararası konferanslar düzenlememiz gerektiğini çok iyi benimsedik ve kabullendik. Bildiğiniz gibi neredeyse her şehirde bir üniversite olduğu günümüzde, 180-190 üniversite olduğu günümüzde, biz de Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, o üniversitelerin ve güzel sanatlar fakültelerinin içinde haklı ve saygın bir yer edinmek düşüncesiyle bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu sempozyumun hazırlanma süreci 2018 Ekim ayında başladı. Ben hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Derslerin arasında ve öğle aralarından feragat ederek bu sempozyumun temasını ve konusunu bir yıl önce belirleyip çalışmaya başladılar.” diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük ise “Ben öncelikle dekan hocama, burada emeklerini esirgemeyen değerli hocalarıma teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin de ayrıca katkıları olduğunu ve çok çalıştıklarını görüyorum. Onlar da geleceğin sanatçıları, hocaları olacaklar. O yüzden hepinizi tebrik ediyorum. İnşallah bu gelenekselleşen sempozyumun hep beraber onlarcasını görürüz” diyerek sempozyumda emeği geçen eğitimci ve öğrencilere teşekkürlerini dile getirdi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com