26 Nisan 2024 Cuma

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

BHM
20.09.2018 09:01
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Bodrum'da bir dizi ektinlik düzenlendi.
Programın Bodrum Belediye Meydanında sabah gerçekleşen bölümüne; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Taner Uslu, Bodrum Garnizon Komutanı Personel Albay İzzet Adagideli, Bodrum Cumhuriyet Savcısı Bülent Dinçel, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü ve dernek üyeleri ile siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
 
Atatürk Heykeli önünde çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü’nün günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla sona erdi.
 
Hasan Külcü yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:
 
"“Bugün, her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecan içindeyiz. Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasını müteakip 19 eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 79'uncu birleşiminde alınan karar ve 153 sayılı kanunla ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik ünvanı verilmiştir. Böylece tüm dünyanın adını saygı ile andığı Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri başarısı ve yeteneği, milletimizin en yüce kurumu tarafından tescillenmiştir. Eşsız komutan bu ödülü aldıktan sonra yayınladığı bildiride: "Sakarya muharebesinde kazanılan bu başarı, ordumuzun iradesi sayesinde, düşman ordusunun iradesinin kırılması suretiyle belirmiştir. Bu sebeple bu ödülün gerçek muhatabı yine ordumuzdur" diyerek, mareşallik rütbesini ve gazilik ünvanını silah arkadaşlarına mal etmiştir. 19 Eylül Gaziler Günü, muharebe meydanlarında, canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler, en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Gururla taşıdığımız gazi ünvanı, atamızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır” dedi. 
 
Törenin ardından Bodrum Belediye Başkanlığını ziyaret eden Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü ve dernek üyelerini Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Taner Uslu karşıladı.
 
Ziyaret boyunca gaziler ile sohbet eden Başkan Vekili Taner Uslu, “Geçmişimizi bilmezsek geleceğimize yürüyemeyiz, biz onun bilincindeyiz. Bizler bugün buralarda konuşabiliyorsak bu sizlerin sayesindedir. Sizler de bilirsiniz ki bizim tarihimizde, inançlarımızda şehitlik nur, gazilik onurdur. Biz bu bilinçle gideriz, yol yürürüz. Sizlerin de dediği gibi Başkanımız Mehmet Kocadon gazilerimize elinden ne geliyorsa yapıyor, Bodrum Belediyesi olarak yapmaya da devam edeceğiz. Geleceğimize sağlam adımlarla yol yürüyebilmek için geçmişimizi unutmayız. O nedenle başta da dediğim gibi, biz buralarda sizlere 'Hoş geldiniz' diyebiliyor, bu konuşmayı yapabiliyorsak bunlar sizlerin sayesindedir. Sizin nezdinizde bütün gazilerimizi saygıyla anıyorum. Ebediyete intikal etmiş olan şehitlerimizi de rahmetle anıyorum, ruhları şad olsun. Sizlerin de gaziler gününüz kutlu olsun” dedi.
 
Bodrum Belediyesi yetkililerine misafirperverlikleri için teşekkür dileklerini ileten Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü ise, “Her zaman için Bodrum Belediye Başkanlığına derneğimize katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Parkelerimizi yaptırdınız ve boyalarımızı tamamlattınız, lokalimiz temizlendi. Güzel bir şey olacak, gazilerimize yakışan bir bina olacak. Tekrar sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Bodrumlu gaziler ve protokol üyeleri daha sonra Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından Trafo Bodrum'da düzenlenen yemeğe katıldı. 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com