26 Nisan 2024 Cuma

1. Yıl dönümü

BHM
18.06.2014 11:37
1. Yıl dönümü
Milas'ın Güllük Mahallesi'nde, özel bir şirkete ait arıtma tesisi, terfi tenzil istasyonunda metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 7 kişi için anma töreni düzenlendi.

Güllük Mahallesi'nde özel bir şirkete ait arıtma tesisindeki arızayı gidermek için 17 Haziran 2013'te terfi tenzil istasyonundaki metan gazı nedeniyle hayatını kaybeden biri tesis müdürü, 6 işçi için olayın gerçekleştiği yerde anma töreni düzenlendi.

Olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, afiş ve döviz taşıyarak facianın yaşandığı yerden, işletmenin bulunduğu alana kadar sloganlar atarak yürüdü. 

Bu sırada işletme yönetim binasına girmek isteyen kişilerle grup arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tesiste hayatını kaybeden işçilerden Mevlüt Özbakar'ın kızı Rabia Özbakar, olayın kaza değil cinayet olduğuna inandıklarını söyledi. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Özbakar; "Soma'da 301 kardeşimizin hayatını kaybetme nedeniyle Güllük'te 7 canımızın hayatını kaybetmesi aynıdır. Güllük Belediyesine ait Akfen şirketinin gaz ölçümü yapmaması ve 50 liralık gaz maskesini esirgemesi nedeniyle bu facia yaşanmıştır. Bu olayda şirket yönetim kurulu üyeleri, diğer yöneticileri ve denetimlerde görev alan herkes sorumludur" dedi.

Özbakar, açıklamasına şöyle devam etti:

"İş güvenliğiyle ilgili alınacak önlemler denetlenmedikçe, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmadıkça, taşeron işçileri işten atan işverenler cezalandırılmadıkça, emekten emekçiden yanayım diyen siyasi partiler, organizasyonlar görevlerini yapmadıkça iş cinayetleri sürmeye devam edecektir"

Grup, açıklamanın ardından dağılırken, baygınlık geçiren bazı vatandaşlar ambulanslarla ilçedeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Milas'a bağlı Güllük Mahallesi'nde 17 Haziran 2013'te özel bir şirkete ait arıtma tesisine bağlı terfi tenzil istasyonundaki elektrik arızasına müdahale etmek isteyen işçiler Yüksel Kum, Özcan ÖzkanFikret Özdemir, Hasan Özgür, Mevlüt Özbakır ve Serkan Miral metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetmişti. Tesis müdürü Mustafa Öztürk de sevk edildiğiBodrum'daki özel hastanede yaşamını yitirmişti.

AA

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com